Flattr badge large

Button firefox
Button xhtml
Button css
Button rss

Help browser

Beskrivning av 'Information' tabben

På denna sida kan ni lägga in vilken information ni vill om laget. Exempel från andra lag är bla.

  • Matchresultat
  • Skytteliga
  • Bilder
  • Lagets historia
  • Vem som har betalt medlemsavgiften

Ni editerar sidan i 'textile', ett s k markup-språk. Ren text skrivs precis som vanligt, men med textile kan ni även lägga till formattering för exempelvis rubriker, tabeller och punktlistor. Ni kan också infoga egna bilder i texten. Se mer på Mer markup i Dittlag!

Tryck på 'Ändra' nedan för att ändra innehållet på sidan. Klicka på 'Hjälp' för mer information om 'textile' och editering.

Avancerade funktioner

Det finns även möjlighet att ha flera infosidor för ert lag. Under inställningar kan ni lägga till fler infosidor.

Dölj hjälp
Hjälp?

Exempel infosida

Denna sida har genererats som ett exempel när du skapade laget. Du kan helt fritt välja vilken information som ska finnas på denna sida. Nedan följer några tips och layout exempel på hur du kan utforma din sida.

Textile tips

Språket som du använder på denna sida är ett markupspråk som heter textile. Med textile kan du lägga till formattering av texten på ett mycket enklare sätt än tex. HTML. Man kan även använda HTML direkt om man skulle önska.

Nedan har jag listat några enkla tips som kan vara till nytta.

  • Tänk på att det ska vara en tomrad mellan tex. rubriker, stycken, tabeller och punktlistor. Det är ofta bättre att lägga tomrad för mycket än en för lite.
  • Ikonerna i edit-moden är till för att ge ditt minne stöd när du ska utforma sidorna. Men det rekommenderas ändå varmt att du tar en titt på bloggen för att får en grundförståelse om hur textile fungerar.
  • Det kan vara enklare att först skriva in texten utan formattering. Sedan kan man genom att markera text och välja formattering med ikonerna snygga till layouten i efterhand.

Formatterings exempel

Enkel formattering

Formattering såsom fet, kursiv_, understruken och överstruken anger man enkelt genom att lägga till respektive “*”, "", “+” och “-” före och efter texten som ska markeras.

Du kan även formattera i efterhand genom att markera texten och sedan klicka på respektive ikon ovan.

Rubriker

Rubriker har ni redan sett flera exempel på. Men tänk på att hålla en blankrad både före och efter en rubrik.

Listor

Det finns numrerade och onumrerade listor. Skillnaden är bara vilken tecken man anger framför varje element. Tänk också på att varje punkt måste komma först på raden utan mellanslag emellan.

  • skor
  • strumpor
  • benskydd
  • kortbyxor
  • tröja

eller som numrerad lista …

  1. Guld
  2. Silver
  3. Brons

Du kan även använda ikonerna för att skapa listor. Om du markerar flera rader och trycker på ikonerna för listor skapas formatteringen för en lista. Genom att markera en lista med SHIFT nedtryckt tar du bort samma formattering igen. Trycker du flera gånger på en markering skapas underlistor.

  • sport
    • bollsport
      • fotboll

Tabeller

Tabeller kan ha hur många kolumner eller rader som du vill (om dom får plats på skärmen). Tex. kan det vara bra att använda en tabell för att göra en skytteliga.

Spelare Mål
Zlatan 8
Larsson 5

Tabellens element avskiljer man med “|”. På översta raden lägger man även till “_.” för att ange tabellens huvud.

Länkar

Länkar till andra hemsidor kan vara mycket användbart. Exempelvis kanske ni vill lägga en länk till ert lags tabell i korpen. Länkar består, förutom själva länken, även av en länktext som ska visas i stället för URLen.

Mitt favoritband

Tänk på att du bör ha ett mellanslag, space , efter länken om den är inbäddad i annan text.

Bilder

Det finns två sätt att lägga till bilder på din info sida. Dels genom att länka till en bild som finns på internet.

Eller genom att angen en bild som du kan ladda upp till dittlag i efterhand. Du kan namnge bilden till vad som helst, men namnet måste vara unikt för att inte referera till bild som du redan har laddat upp.

Du kan även ändra bild i efterhand genom att klicka på Ändra under bilden. Vill du ta bort bilden helt tar du bara bort referensen till den på infosidan.

Smilies kan också vara ett sätt att göra texten mer uttrycksfull. Alla smilies som stöds av WordPress är även tillgängliga i dittlag wink.

Avslutande ord

Testa gärna att formattera denna sida så du får lite grepp om hur det fungerar. Sedan kan ni radera hela sidan och börja om från scratch. Ta gärna en titt på blogginlägget om infosidan om du tappar bort dig på vägen, Att använda infosidan.